گفتگوی تفصیلی آذربایجان با مدیر برتر حوزه صنعت در استان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آذربایجان، گفتگویی با مهندس رضا پاشایی یکی از مدیران برتر استان در حوزه صنعت داشتیم که متن مصاحبه به این شرح می باشد:
روز کاری خود را چگونه شروع می کنید و برنامه ی خود را در یک روز توضیح دهید؟
برای شروع و آغاز یک روز کاری با انگیزه و نگرش مثبت و روحیه ی شاد مستلزم رعایت برخی نکات است که همواره باید در درون هر انسانی تدریجا پرورش یابد. مهمترین آنهــــــــا مسئولیت پذیری است. بطوریکه می توان گفت انسانها تحت تاثیر عوامل گوناگون اجتماعی و تربیتی، مسئولیت پذیر می شوند که ضمن پاسداشت این خصیصه ، باید آنرا به مرحله عمل و اجرا در آورد.
اینجانب هر روز قبل از شروع کارم، تمامی برنامه های مشخص شده را در ذهنم مرور می کنم. و جهت انجام کارهایم به خوبی با دیگران ارتباط برقرار می کنم، منصفانه با افراد برخورد نموده و تلاش می کنم فرایندها را مدیریت و هدایت کنم و طبق آرمانها و اهداف تعیین شده گام بردارم و در جمع آوری اطلاعات برای کارهایم موضوعات و مسائل را ارزیابی کرده و موارد غیر منتظره را نیز در نظر می گیرم .
به طور کلی سعی می کنم همیشه با برنامه پیش رفته و با آگاهی و طمانینه خاص کارها را به پیش ببرم.
در طول روز مسائلی که با آنها مواجه می شوید چیست و راه برد های خود را در مقابله و حل چنین مسائلی را توضیح دهید؟
هر مدیری در جایگاه خود با مسائلی عدیده ای روبرو خواهد شد و این مسائل بستگی به نوع و جایگاه خود دارند و مدیر باید از اینکه آن مسئله می تواند به صورت محدودیت باشد یا موقعیت، اطمینان حاصل نماید.
اینجانب با مهمترین مسئله ی که در طی روز با آن مواجه می باشم مشکلات و مسائل کارمندان و مسائل مالی است.
هرگاه با مجموعه ی از مسائل تکراری که عوامل تشکیل دهنده آنها قابل پیش بینی و تعریف شده باشند، سروکار داشته باشم طی اتخاذ تصمیمی برنامه ریزی می کنم و بر اساس موقعیت سنجی و موقعیت شناسی گام بر می دارم تا برای حل آن مساله یک فراگرد تصمیم گیری منطقی انجام گیرد.
اساسی ترین فنونی که برای یک مدیریت خوب نیاز دارید تا در حرفه ی خود موفق باشید کدامند؟
سخ
ن گفتن از مدیریت صرفا به این معنی نیست که چگونه بتواند یک شرکت یا نهادی را اداره نماید بلکه مراد از مدیریت این است که ما چه قوانینی برای مدیریت داریم و چگونه در هر زمان و در هر شرایطی به آن قوانین پایبند باشیم و با توجیه آن قوانین در تعدی حق دیگران تخطی نکنیم.
موفق بودن مدیر، شجاعت و شهامت آن مدیر را می طلبد، شهامت برای رسیدن به هدف مطلوب، مسئولیت پذیری در برابر کارها و حتی شکستها، تمایل به بهبود کارها، پشتکار لازم، اهل عمل بودن و متعهد بودن به قوانین، اعتماد وافر به کارکنان و نیروی انسانی، انعطاف پذیری، میانه روی و پرهیز از افراط و تفریط، خلاق بودن، روحیه انتقاد پذیری و نیز داشتن روحیه کار گروهی و تیمی
دلایل عمده ای که باعث می شوند مدیرانی همسطح شما موفق نشوند چه می باشد؟
شناسایی عوامل موثر بر موفقیت یک مدیر یا یک نهاد، زمینه ای لازم برای پیشرفت آن اداره یا نهاد را فراهم می سازد. مدیری که نتواند عوامل موفقیت و برخی از ارکان موفقیت را کشف کند و آنها را به مرحله تعالی برساند با شکست یا عدم موفقیت همراه خواهد بود.
اگر مدیری برای ارائه خدمات متواضعانه ی خود و بدون چشم داشت و نیت شوم آمادگی، آگاهی و دانش کافی نداشته باشد احتمال شکست زیاد است. برای جلوگیری از این عدم موفقیتها باید برخی مسایل ولو جزیی را نیز سازماندهی و یا تفویض اختیارات نماید. برای موفقیت باید تمامی زمینه ها و عوامل را در نظر گرفت.
هدایت کارکنان، ایجاد ارتباط مناسب، اعتماد، کنترل نظارت بر تغییرات و نیز درک صحیح از سیاست های سازمان، احترام به کارکنان و رهبری( جهت دهی) را نیز از شاخصه ی مدیریت خود قرار دهد.
مدیران دیگری که شما با آنها به خوبی آشنا هستید چه مهارتها و توانمندیهای برجسته ی دارند؟
واضح است که مدیر موفق، مهارت و توانمندی برجسته و شایسته ی دارد که به عنوان مدیر موفق به شمار می رود.
بر این اساس گفتنی است مدیر موفق جــــــو، تمام سازمان را تعیین می کند روحیه مدیر به تمام افراد سازمان منتقل می شود. مدیران قبل از اینکه هر تصمیمی را عملی کنند تمامی پیامدهای آن را در نظر می گیرند و مدیر موفق هرگز از واژه شکست استفاده نمی کند و از تجارب دیگران استفاده می کند و نسبت به زیر دست و کارکنان خود رفتار منصفانه داشته و با آنها به صورت مودب رفتار می نماید. احترام نشانه اصلی یک مدیر قابل است و …
اگر مجبور باشید فردی را آموزش دهید که جانشین شما در جایگاه فعلی تان بشود بر چه توانمندیهای کلیدی تمرکز می کنید؟
اگر باور این را داشته باشیم که نیروی انسانی ارزشمندترین سرمایه است و این ارزش گذاری به نسبت توانمندی ها و تخصص افراد صورت بگیرد، توانایهای بالقوه شکوفا شده و از هدر رفتن توانمندیها جلوگیری می شود. لذا جهت جانشین پروری از همین سرمایه ی ارزشمند( نیروی انسانی) می توان به مسئله استــــعـداد تمرکز کرد. و اینجانب علاوه بر استعداد، موارد ذیل را نیز در نظر می گیرم:
قابل اعتماد بودن از نظر افکار عمومی، توانایی سازگاری با موقعیت بوجود آمده و تغییرات، انگیزه و اشتیاق، ارزیابی عملکرد گذشته و مهارتهای قبلی که آیا قابل توسعه است یا خیر؟ و …
منبع : آذربایجان پرس